Wygoda, oszcz\u0119dno\u015b\u0107 czasu i ch\u0119\u0107 spotkania si\u0119 ze znajomymi to g\u0142\u00f3wne zalety jadania na mie\u015bcie. W restauracji wydajemy oko\u0142o 40 z\u0142otych na osob\u0119. Coraz ch\u0119tniej chodzimy do miejsc wegetaria\u0144skich, a jeszcze cz\u0119\u015bciej odwiedzamy food trucki – tak wynika z raportu „Polska na Talerzu 2017”.\u00a0<\/strong><\/p>\n Ilo\u015b\u0107 respondent\u00f3w, deklaruj\u0105cych sto\u0142owanie si\u0119 na mie\u015bcie przynajmniej raz w tygodniu, wzros\u0142a o ponad 3% w por\u00f3wnaniu do roku ubieg\u0142ego.<\/p>\n Polacy najcz\u0119\u015bciej odwiedzali:<\/strong><\/p>\n Co Polacy ceni\u0105 sobie najbardziej?:<\/strong><\/p>\n Co najcz\u0119\u015bciej jedz\u0105 Polacy? Gdzie najcz\u0119\u015bciej chodz\u0105 je\u015b\u0107?:<\/strong><\/p>\n Co wp\u0142ywa na wyb\u00f3r lokalu?<\/strong><\/p>\n Wyniki raportu potwierdzaj\u0105, \u017ce z ka\u017cdym rokiem Polacy wydaj\u0105 coraz wi\u0119cej na posi\u0142ki ,,na mie\u015bcie\u201d. Kwota zostawiana w lokalach, zar\u00f3wno w ci\u0105gu tygodnia, jak i podczas weekendowych wyj\u015b\u0107, oscyluje zazwyczaj od 10 do 30 z\u0142, co zadeklarowa\u0142o 32% respondent\u00f3w.<\/p>\n Raport ,,Polska na Talerzu 2017\u201d przygotowano na podstawie badania opinii publicznej, przeprowadzonego w lutym 2017 przez IQS na zlecenie sieci hurtowni MAKRO Polska, metod\u0105 CAWI (wywiad internetowy na reprezentatywnej pr\u00f3bie 1000 polskich internaut\u00f3w powy\u017cej 18. roku \u017cycia).<\/p>\n \u0179r\u00f3d\u0142o:\u00a0www.mediamakro.pl. Zdj\u0119cie:\u00a0media.webdevelop.pl<\/p>\n PRZECZYTAJ TAK\u017bE:<\/strong><\/p>\n\n
\n
\n
\n