Restauracja, kt\u00f3ra nosi nazw\u0119 „Under” zosta\u0142a zaprojektowana przez\u00a0Sn\u00f8hetta i sta\u0142a si\u0119 najwi\u0119ksz\u0105 na \u015bwiecie podwodn\u0105 restauracj\u0105. Pomieszczenie pomie\u015bci tylko 40 os\u00f3b i rezerwacje nap\u0142ywaj\u0105 ca\u0142y czas.<\/p>\n
„W lutym ubieg\u0142ego roku \u0142\u0105cznie 1200 go\u015bci zarezerwowa\u0142o stolik w podwodnej restauracji. Nast\u0119pnie musieli czeka\u0107 14 miesi\u0119cy na otwarcie”, pisze Dagens N\u00e6ringsliv.<\/p>\n
Gaute Ubostad jest w\u0142a\u015bcicielem hotelu Lindesnes Havhotell wraz ze swoim bratem Stigiem Ubostadem i razem s\u0105 inicjatorami podwodnej restauracji.<\/p>\n
– Otrzymali\u015bmy 7500 indywidualnych rezerwacji. Jeste\u015bmy otwarci na rezerwacje od maja do wrze\u015bnia, a prawie wszystko jest zarezerwowane, z wyj\u0105tkiem kilku stolik\u00f3w we wrze\u015bniu. Ludzie musz\u0105 si\u0119 spieszy\u0107 z rezerwacj\u0105, poniewa\u017c wolne miejsca szybko znikaj\u0105 – m\u00f3wi Gaute Ubostad dla Godta.<\/p>\n
– Innymi s\u0142owy, restauracja przyci\u0105gn\u0119\u0142a tak du\u017c\u0105 uwag\u0119, zanim zd\u0105\u017cyli\u015bmy j\u0105 oficjalnie otworzy\u0107. Bardzo to doceniamy. To jest absolutnie fantastyczne i oczywi\u015bcie jeste\u015bmy bardzo dumni. Jest o wiele wi\u0119ksza zainteresowanie ni\u017c si\u0119 spodziewali\u015bmy – doda\u0142 Ubostad.<\/p>\n