<\/a><\/p>\n Zobacz te\u017c:\u00a015 najniebezpieczniejszych dr\u00f3g na \u015bwiecie \u2013 f7city.pl<\/a><\/p>\n Soneva Fushi to malowniczy, pi\u0119ciogwiazdkowy kompleks hotelowy, otoczony tropikaln\u0105 d\u017cungl\u0105 i raf\u0105 koralow\u0105. Luksusowe apartamenty z widokiem na ocean Indyjski, oraz wiele atrakcji na terenie o\u015brodka przyci\u0105gaj\u0105 tam nieustannie t\u0142umy wczasowicz\u00f3w. Nic wi\u0119c dziwnego, \u017ce to w\u0142a\u015bnie tak pi\u0119kne i bogate we flor\u0119 miejsce wybrano na eksperymentalny koncept knajpy. Dlaczego eksperymentalny? W nowo powsta\u0142ej restauracji Shades of Green go\u015bcie sami sobie przygotowuj\u0105 sk\u0142adniki do p\u00f3\u017aniejszego obiadu!<\/p>\n Mieszcz\u0105ca dwadzie\u015bcia os\u00f3b wegetaria\u0144ska restauracja jest umiejscowiona w samym centrum ogrodowym kompleksu i otwiera si\u0119 tylko w porze obiadowej. Pomys\u0142 narodzi\u0142 si\u0119 w g\u0142owie du\u0144skiego szefa kuchni, Carstena Kystera, kt\u00f3ry pracowa\u0142 z najwybitniejszymi, w tym ze znanym z telewizji Jamie’m Oliverem w The Sugar Club w Londynie. Nowo powsta\u0142a restauracja jest konceptem z du\u017cym naciskiem na globaln\u0105 ekologi\u0119. Oferuje \u015bwie\u017ce, organiczne i lokalne produkty.\u00a0\u00a0<\/strong><\/p>\n <\/a><\/p>\n Zobacz te\u017c:\u00a0Dlaczego Singapur jest tak bogaty?<\/a><\/p>\n Go\u015bcie, kt\u00f3rzy odwiedzaj\u0105 Shades of Green w pierwszej kolejno\u015bci s\u0105 oprowadzani po ogrodzie, gdzie maj\u0105 okazj\u0119 zapozna\u0107 si\u0119 z rosn\u0105cymi tu zio\u0142ami, owocami czy warzywami, \u017ceby p\u00f3\u017aniej wybra\u0107 z kt\u00f3rych sk\u0142adnik\u00f3w skomponuj\u0105 swoje danie. Ka\u017cde oprowadzanie umo\u017cliwia eksperymentowanie ze sk\u0142adnikami, dok\u0142adne ogl\u0119dziny, bezpo\u015bredni kontakt z zapachem i smakiem jeszcze nie zerwanych produkt\u00f3w. Po spacerze go\u015bcie zapraszani s\u0105 do zebrania si\u0119 przy ognisku, gdzie w towarzystwie przystawek i sch\u0142odzonych napoi oczekuj\u0105 na skomponowane przez siebie przysmaki.\u00a0Taka koncepcja powoduje, \u017ce menu jest jak najbardziej sezonowe, uzale\u017cnione od tego co akurat natura zaofiaruje. Malediwy rzecz jasna maj\u0105 pod tym wzgl\u0119dem du\u017ce mo\u017cliwo\u015bci niemniej, tego typu lokale, przynajmniej sezonowe mog\u0105 powstawa\u0107 tak\u017ce w Europie.<\/p>\n \u017ar\u00f3d\u0142o: brakingtravelnews<\/a><\/p>\n Nie wiesz, jak ruszy\u0107 z biznesem?\u00a0Dowiedz si\u0119!<\/a><\/strong><\/p>\n