Burger Cup to kulinarny konkurs organizowany przez francuski uniwersytet \u201eChaud Devant!\u2019\u2019, kt\u00f3ry zlokalizowany jest tylko 12 kilometr\u00f3w od Pary\u017ca. Akademia ta pozwala rozwija\u0107 si\u0119 pracownikom hoteli zrzeszonych Louvre Hotels Group w najwy\u017cszej jako\u015bci kuchni. <\/p>\n\n\n\n
\u201eChaud devant!\u201d to z francuskiego \u201eUwaga! Gor\u0105ce idzie!\u2019\u2019, co z pewno\u015bci\u0105 wybrzmia\u0142o na ustach jury, kiedy Magdalena Kilia\u0144ska wkroczy\u0142a na sal\u0119 ze swoim burgerem \u201eCampa Na Wypasie\u201d.<\/p>\n\n\n\n
Jednak zanim do tego dosz\u0142o, Kilia\u0144ska musia\u0142a przebrn\u0105\u0107 przez dwuetapowe eliminacje krajowe. W pierwszym etapie jury konkursu wy\u0142oni\u0142o 7 burger\u00f3w, kt\u00f3re trafi\u0142y do menu restauracji w polskich hotelach Campanile i przez ca\u0142y miesi\u0105c walczy\u0142y o pierwsze miejsce. Laureata wy\u0142oniono w \u015blepym g\u0142osowaniu kolegium z\u0142o\u017conego z dyrektor\u00f3w obiekt\u00f3w Campanile oraz na podstawie wynik\u00f3w sprzeda\u017cowych. Burger, kt\u00f3rym zachwyci\u0142 si\u0119 zar\u00f3wno zarz\u0105d, jak i Go\u015bcie w ca\u0142ej Polsce by\u0142 autorstwa szefowej kuchni z Campanile Wroc\u0142aw Centrum. Zwyci\u0119ski burger sta\u0142 si\u0119 dla Magdaleny Kilia\u0144skiej przepustk\u0105 do europejskiego fina\u0142u konkursu.<\/p>\n\n\n\n
Kiedy 13 wrze\u015bnia Kilia\u0144ska pojawi\u0142a si\u0119 w Campanile Rungis Orly we Francji musia\u0142a zmierzy\u0107 si\u0119 z najlepszymi z najlepszych z Francji, Belgii, Holandii, Hiszpanii i Wielkiej Brytanii. <\/p>\n\n\n\n
Konkurencja przypomina\u0142a znane nam programy kulinarne, takie jak Master Chef. Kucharze musieli na \u017cywo, w okre\u015blonym czasie zrealizowa\u0107 swoje autorskie przepisy. Mieli tylko godzin\u0119 na przygotowanie od podstaw trzech burger\u00f3w (dw\u00f3ch do degustacji i jednego do zdj\u0119cia). Po up\u0142ywie tego czasu uczestnicy musieli zaprezentowa\u0107 swoje dzie\u0142a przed wymagaj\u0105cym jury, kt\u00f3re sk\u0142ada\u0142o si\u0119 z ekspert\u00f3w akademii kulinarnej \u201eChaud Davant!\u201d.<\/p>\n\n\n\n